Wizz Air od října z Prahy pouze do Varny

  • 29.09.2020 08:00

Prudce se zhoršující epidemiologická situace u nás i dalších zemí EU a chaotická rozhodnutí týkající se karanténních opatření nutí Wizz Air revidovat svůj letový řád na říjen a zimu.

To postihne i Prahu. Jedinou linkou z Prahy, která zůstává v provozu od října, je spoj do Varny. Z ostatních linek poletí pouze poslední spoj do/z Bari dne 4. října. V době psaní příspěvku nabízí společnost Varnu sice přes celé zimní období, ale to se pravděpodobně změní. Spoje z Pardubic jsou redukovány na polovinu. To se týká linek do Kyjeva a Lvova.

Jak již dříve informoval server planes.cz, šéf Wizz Air József Váradi počátkem září informoval, že dopravce redukuje do konce roku své kapacity na 60 %, a to namísto původně předpokládaných 80 % kapacit.  

V srpnu přepravil Wizz Air 2,4 milionu cestujících proti 4 milionům v srpnu 2019.  Dne 25. září pak oznámil, že v říjnu bude provozovat nanejvýš 50 % svých kapacit a varoval, že pokud se restrikce v cestování neuvolní, na této úrovni zůstane po celé období zimního letového řádu. Vzhledem ke zhoršující se situaci a vakcíně v nedohlednu je jen malá naděje, že by se restrikce uvolňovaly. Původně Wizz Air plánoval provozovat ke konci roku 80 % kapacit.

Ve snaze pomoci zákazníkům, kteří jsou zmateni z chaotických změn v podmínkách cestování a v tom, co je nebo není vyžadováno v rámci epidemiologických opatření jednotlivými zeměmi spustil Wizz Air interaktivní Travel Planning MapMapa umožňuje zvolit zemi a letiště odletu a destinaci a aplikace pro daný let zobrazí barevný kód (zelená – bez restrikcí, žlutá – částečná omezení, červená – plný nebo částečný zákaz) a nabídne internetové odkazy na oficiální stránky, kde je možné se seznámit s podmínkami pro cestování. Mapa je aktualizována na denní bázi. (Foto: Wizz Air, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace