Organizace cestovního ruchu apelují na zrušení karantén

  • 21.09.2020 08:00

Stávající systém karanténních opatření decimuje evropský cestovní ruch a leteckou dopravu. Přes 20 organizací cestovního ruchu žádá otevřeným dopisem Evropskou komisi (EK), aby požadavky některých zemí na karanténu byly nahrazeny jednotným testovacím protokolem. V opačném případě je podle nich ohroženo 27 milionů zaměstnanců cestovního ruchu. Evropská komise však nemůže nic takového členským státům nařídit, může nanejvýš doporučit.

V otevřeném dopise si organizace stěžují na nekoordinovaný a nepredikovatelný postup jednotlivých členských zemí.

Dopis uvádí nejnovější data Rady evropských letišť ACI EUROPE, které dokládají klesající počty přepravených osob během prvních dvou týdnů září. Nyní činí pokles proti loňskému roku 73 %, zatímco v polovině srpna to bylo „pouhých“ 65 %.

Letecké společnosti potvrzují, že v posledních týdnech se výrazně snížil objem rezervací.

Ekonomové se domnívají, že vzhledem k nepříznivému vývoji poptávky se může štědrá státní pomoc pro oblast cestovního ruchu a letecké dopravy ukázat jako nedostatečná. Vlády jednotlivých zemí přitom vykazují menší ochotu poskytovat další pomoc, než tomu bylo v období březen-červen. (Foto: www.ekathimerini.com)



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...113.55...)
21.09.2020 18:39
tak jo

Takže oni příjdou o práci, o práci příjdou piloti, letušky, pozemní personál. Půjdou na pracovní úřad a budeme je platit všichni. Tito lidé nebudou moci utrácet a spousta lidí v jiných oborech také příjde o práci. No a pak jednoho dne příjdeš do práce a na stole Ti bude ležet výpověď....
Všechno souvisí se vším!

O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
21.09.2020 16:19

Zaměstnanci cestovního ruchu si holt budou muset začít hledat jinou práci. Je to pro ně sice blbý, ale tak to funguje.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace