Asociace leteckých dopravců „naposledy vyzývá“ Evropskou komisi a hlavy členských zemí ke koordinaci

  • 18.09.2020 08:00

Organizace Airlines for Europe (A4E) vydala v krátké době po sobě již x-tou výzvu Evropské komisi (EK), aby přístup k uzavírání hranic byl koordinovaný a probíhal podle dopředu stanovených a měřitelných kritérií. Naposledy vydala EK své doporučení ke koordinovanému postupu začátkem září, ale i tentokrát členské země sice doporučení odsouhlasily, opět však postupují podle svého. To se týká i Německa, které zpracování doporučení iniciovalo.

Chaotické a nekonsistentní rozhodování vlád a změny ohlašované na poslední chvíli jsou podle A4E hlavním důvodem prudkého propadu poptávky po leteckém cestovaní.

A4E proto naléhavě vyzývá hlavy členských zemí k přijetí doporučení EK a jednotnému přístupu k rozhodování o uzavírání hranic, a to na základě relevantních dat poskytovaných Evropským střediskem pro prevenci a kontrolu šíření nemocí (European Centre for Disease Prevention and Control).  

Asociace prosazuje, aby testy na koronavirus nahradily karanténu a vyzývá členské země, aby investovaly do široké dostupnosti spolehlivých testů pro cestující před odletem.

Členské státy by měly rovněž přijmout jednotný postup pro přijímání cestujících ze zemí mimo EU.

Zpracování ankety cestujícími (Passanger Locator Forms) by měly podle A4E sledovat příslušné úřady a letecké společnosti nemají být pokutovány za to, že cestující případně nevyplnili ve formuláři všechny údaje. Formuláře by měly být jednotné a dostupné v digitální formě.

V situaci, kdy počty nemocných v Česku explozivně roste, může být z krátkodobého hlediska individuální přístup jednotlivých členských zemí pro ČR pohodlný, neboť podle kritérií EK by ČR nyní  jasně směřovala k izolaci. (Foto: Euronews)


Fotografie k článku



Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
18.09.2020 10:41

Netušil jsem, že Passanger Locator Form je anketa :-)

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace