SITA dokončila zatím nejrozsáhlejší projekt biometrické identifikace

  • 10.09.2020 17:00

Zatímco dříve byla otázka nasazení biometrických technologií otázkou zvýšení odbavovací kapacity letišť, pohodlí cestujících a snížení nákladů, nyní je prioritou snížit riziko přenosu koronaviru a získat důvěru cestujících.

Společnost SITA dokončila zatím největší letištní projekt biometrické identifikace cestujících. Technologie SITA Smart Path pokrývá celé pekingské mezinárodní letiště (PEK) a podporuje celý proces odbavení od příchodu cestujícího na přepážku po nástup do letadla. Po nasnímání obličeje již vše probíhá automaticky v bezkontaktním automatickém režimu, a to včetně např. nákupu v obchodech, kde odpadá potřeba předkládat palubní vstupenku. Systém dovoluje výrazně zrychlit nástup do letadla. Pekingské letiště díky tomu zvládne nástup 400 cestujících do Airbusu A380 za 20 minut.

Na letišti je umístěno 600 bodů biometrické kontroly, a to včetně 250 bran s automatickým ověřením identity, 80 přepážek odbavení a 30 stanic pro automatické odbavení zavazadel.

Letiště Peking odbavilo od roku 2018 přes 100 milionů cestujících, létá na něj 31 místních leteckých společností a 62 mezinárodních. 

V současné době probíhá implementace systému Smart Path např. na amerických letištích Miami (MIA), Orlando (MCO) nebo Hamad International v Dauhá (DOH). (Foto: SITA)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace