Rolls-Royce prodá IPT Aero

  • 02.09.2020 13:00

Výrobce leteckých motorů Rolls-Royce Holdings (R-R) vykázal za první pololetí provozní ztrátu 1,67 miliardy liber (téměř 44 miliard Kč). Vloni za stejné období vykázal zisk 203 milionů liber. Firma ve čtvrtek oznámila, že prodá svou španělskou divizi ITP Aero a některá další aktiva. ITP Aero vyrábí lopatky kompresorů. Prodejem by měla firma získat přinejmenším dvě miliardy liber. Společnost bude rovněž konsolidovat stávajících 11 lokalit svých provozů do šesti míst. Výroba lopatek motorů Trent dnes probíhá na dvou místech a bude koncentrována do jediného provozu v Singapuru. Výroba technologicky špičkových lopatek bude probíhat pouze v Derby, montáž a testování motorů pro širokotrupá letadla se ze tří lokalit stahuje do jediné: East Midlands.

Byla oznámena rezignace finančního ředitele Stephena Daintitha.

CEO Warren East sdělil, že „ve světle stávající nejistoty sektoru civilního letectví bude firma vyhodnocovat další možnosti posílit hotovostní rezervy“. R-R již snížil početní stavy o 4 tisíce pracovníků, ohroženo zůstává 9 tisíc zaměstnanců.

Akcie společnosti reagovaly poklesem o 5,6 %. V letošním roce propadly akcie R-R celkově o 63 %. Firma je v obtížné situaci kvůli dlouhodobým technickým problémům motorů Trent a dopadům koronavirové krize na odvětví letecké dopravy. Segment širokotrupých letadel, pro který R-R dodává motory, bude přitom postižen stávající krizí nejvíce a nejdéle. (Foto: Asia Times)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace