CFM International vidí komerční příležitost v návratu Boeingů 737 MAX

  • 27.08.2020 17:00

Přes bezprecedentní krizi odvětví letectví se výrobce motorů CFM International dívá na budoucnost optimisticky. Očekávání je spojeno s nadcházející recertifikací Boeingů 737 MAX. Boeing má v tuto chvíli uskladněno asi 427 letadel 737 MAX a dalších takřka 400 exemplářů je uzemněno u provozovatelů.

Výrobce definoval pro podporu dopravců a společnosti Boeing program Re-EIS (re-entry into service). Program má usnadnit postupný návrat stovek letadel do provozu, což si vyžádá kromě jiného dekonzervace motorů, školení personálu, zajištění náhradních dílů a servisní podporu.

CFM International plánoval ještě koncem února tohoto roku dodávat 10 motorů Leap-1B týdně, a to v očekávání brzké certifikace Boeingů 737 MAX a náběhu výroby. Na tento rok byla plánována výroba asi 2100 motorů, z toho 1400 typu Leap. K tomu však ze známých důvodů nedošlo, navíc krize postihla nejenom výnosy z prodeje motorů, ale také výnosy ze servisních služeb a prodeje náhradních dílů.

V loňském roce dodal CFM pouze 1968 motorů Leap proti 3211 v roce 2018. (Foto: SP Aviation)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace