NEC a SITA uzavřely partnerství pro implementaci automatické identifikace cestujících

  • 09.08.2020 08:30

Snaha zajistit z epidemiologického hlediska bezpečná letiště urychluje úsilí o bezkontaktní odbavování cestujících a automatické zpracování dat cestujících. Vedoucí firma v tomto oboru NEC uzavřela partnerství s organizací SITA týkající se vývoje a implementace řešení pro bezkontaktní odbavení. Tato řešení zároveň zvýší propustnost letišť, která se za několik let návratu k normálu může stát opět aktuálním problémem.

Partnerství zahrnuje sběr a zpracování informací o cestujících včetně informací biometrických, které jsou důležité pro automatickou identifikaci cestujícího. Automatické rozpoznání zákazníka urychlí např. registraci na let, automatické odbavení zavazadel, potvrzení plateb, pasovou kontrolu, bezpečnostní prohlídku a nástup do letadla. Systémy mohou sbírat a vyhodnocovat důležité marketingové údaje.

Procesy budou budovány okolo platformy I: Delight společnosti NEC, která umožňuje identifikaci osob, a to i pokud jsou v pohybu. K nim se budou připojovat systémy a aplikace SITA Smart Path a SITA Flex, které umožní integraci s existující letištní infrastrukturou a aplikacemi. 

Průzkumy mezi cestujícími jednoznačně prokazují, že cestující automatizaci celého procesu vítají, data jsou ochotni sdílet a ve své většině si přejí minimalizovat jednání s obsluhujícím personálem, které povětšinou vede ke zdržením.


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace