Stále není jasné, kam bude možno cestovat po 1. červenci

  • 25.06.2020 13:00

Země EU plánují k 1. červenci značně uvolnit restrikce v cestování. Necelý týden před tímto datem však stále ještě není jasné, kam a za jakých podmínek bude možno cestovat za hranice EU a několika dalších zemí (např. Švýcarska), kde bylo cestování uvolněno dne 15. června. Nejistota představuje vážný problém pro cestovní ruch včetně letecké dopravy.

Podle informací New York Times neotevře EU cesty do/z Brazílie, Ruska a Spojených států, a to vzhledem k vysokému rozšíření koronaviru v těchto zemích. Omezení se přitom netýkají cest v odůvodněných případech (např. vážné rodinné či pracovní důvody).

Nejasnosti stále panují také okolo karantény, kterou uvalila Británie na všechny příchozí do země. Rozhodnutí má britská vláda poprvé revidovat 29. června a všeobecně se očekává, že opatření budou výrazně zmírněna. Britská vláda naznačuje, že 4. července otevře „koridor“ do deseti zemí, mezi nimi i do České republiky.

Britští turisté již tento týden vyrazili zejména do Španělska, které otevřelo své hranice 22. června a nabízí pobyty s výraznými slevami. Britští turisté předpokládají, že po návratu z dovolených 14denní samoizoloce již nebude vyžadována.

Vzhledem k poklesu poptávky se ceny dovolených z Británie výrazně snížily. Praha je levnější o 34 %, Benátky o 16 %, Marrákeš o 15 %, Kanárské ostrovy o 12 %, atd. (Foto: AP)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace