Embraer opouští vrcholový management

  • 20.06.2020 13:30

Poté, co Boeing vycouval z projektu společného podniku Boeing Brasil, se Embraer ocitl ve velmi složité finanční situaci a perspektiva společnosti rozhodně není růžová. Tím spíše letos, kdy poptávka po letadlech poklesla.

Vážné situaci nepřidá exodus vrcholového managementu. V pondělí Embraer ohlásil odchod šéfa divize komerčních letadel Johna Slatteryho, který nastoupí k GE Aviation. Během týdne následoval odchod dalších čtyř vrcholových manažerů. Odchází provozní ředitel Nelson Salgado, který je bývalým finančním ředitelem společnosti a v Embraeru pracoval vice než 30 let, odchod ohlásil šéf inovační odnože EmbraerX Antonio Campello. Podle neoficiálních informací jsou na odchodu ještě další dva viceprezidenti společnosti.

V pondělí získal Embraer záchranný úvěr ve výši 600 milionů dolarů, který je částečně podporovaný brazilskou vládou. Ten však nepostačuje k pokrytí vysokého zadlužení. Embraer sázel na to, že Boeing za 80% podíl v divizi komerčních letadel zaplatí 4,2 miliardy dolarů a zaměstná část personálu na projektech Boeing Co. To se však nestalo a Embraer bojuje o přežití.

Embraer se po krachu jednání o společném podniku obrátil k soudu a žádá od Boeingu kompenzaci, Boeing se naopak obrátil k soudu s žalobou na Embraer. (Foto: Business Insider)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace