Fitch snížil rating Boeingu hned o dva stupně. Moody’s změnil výhled pro leteckou výrobu a obranu na negativní

  • 26.03.2020 17:00

Fitch Ratings zhoršil dlouhodobý rating Boeingu o dva stupně z A – na BBB s výhledem „negativní“, a to vzhledem k rizikům, které souvisí s epidemií koronaviru. Boeing přesto udržel investiční rating a je dva stupně od podřadné úrovně. Fitch uvedl, že zadlužení společnosti, které činilo koncem loňského roku 27 miliard USD, může letos dosáhnout 45 miliard USD.

Pokud se epidemie koronaviru bude protahovat a prohlubovat, ohrozí to podle Fitch předání již vyrobených letadel 737 MAX zákazníkům.

Moody’s v úterý změnil výhled pro leteckou výrobu a sektor obrany ze stabilního na negativní. Výhled reflektuje očekávané zhoršení podmínek, ve kterých bude odvětví pracovat po dobu následujících 12 až 18 měsíců. Pandemie koronaviru výrazně sníží kapacity v letecké dopravě a vystaví letecké společnosti značným finančním tlakům. Moody’s předpokládá, že leasingové společnosti a letecké společnosti budou odkládat pořízení nových letadel. Pokles dodávky přitom může pokračovat i po zastavení pandemie.

Výhled pro letecké dopravce Moody’s zhoršil ze stabilního na negativní již 6. března.

V očekávání schválení stimulačního balíčku americké vlády v rekordním objemu 2 bilionů USD vyrostly v úterý akcie Boeingu o 20,88 % a ve svém růstu tak výrazně překonaly index Dow, který posílil o 11,36 %. Dow jen za poslední měsíc klesl o 26,6 %. Akcie Boeingu ztratily od počátku roku 64 % své hodnoty.  (Foto: cnn.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace