Konference Innovation in Aviation v Praze

  • 17.02.2020 08:00

Ve středu 26. února 2020 se v barokním refektáři dominikánského kláštera v Praze pod záštitou ministerstva dopravy, ministerstva průmyslu a obchodu a oborových subjektů uskuteční jednodenní konference Innovation in Aviation.

V úvodu konference promluví Steve Matthias, viceprezident společnosti Bell pro vojenský obchod a strategii a jeho kolega Scott Drennan, viceprezident zodpovědný za inovace a aplikace nových technologií.Následující řečník Damian Hischier má za sebou přes sto třicet prvních letů nejen letadel, ale také, jako jeden z málo pilotů na světě, i pilotovaných dronů m.j. pro společnost Volocopter. O svoji zkušenost s testováním nových letounů, ale i s novinkami z oblasti zaškolování a výběru nových pilotů, se podělí bývalý vojenský stíhací pilot Thomas Reinert, dnes zkušební pilot akrobatických letadel Grob Aircraft SE.

S celosvětově se zvyšujícím objemem letecké přepravy je důležité přepravit stále více pasažérů efektivněji, rychleji a levněji. V úvodní části konference představí firma Wheeltug revoluční elektrickou technologii pohybu letounu po zemi. Za Evropskou kosmickou agenturu vystoupí obchodní analytička Joana Kamenová, která přiblíží investiční příležitosti a možnosti spolupráce na vesmírných projektech. ESA Bic nabídne dva projekty: Inteligentní řešení pro provozovatele letecké dopravy pro obchodní účely start-upu Strafos představí Daniel Valeš, ředitel společnosti a společnost Stratosyst, která si klade za cíl nabídnout univerzální platformu, která může zůstat ve stratosféře měsíce – tento projekt představí jeho ředitel Jiří Pavlík.

Nejnovější trendy v oblasti aplikace aditivních technologií a jejich dopadu na ekonomiku, ekologii a údržbu nám v rámci své prezentace přiblíží prezident GE Aviation pro Českou a Slovenskou republiku Milan Šlapák. Generální ředitel Řízení letového provozu Ing. Jan Klas naváže projektem „Smart Sky“ – tedy dlouhodobým cílem strategie vytvoření podmínek pro bezpečný, dlouhodobý, komplexní a udržitelný rozvoj odvětví dronů v České republice. Rovněž Simona Franková, CEO společnosti NG Aviation, se bude věnovat digitalizaci letišť.

Dále se představí Tomáš Rousek, vesmírný architekt, jenž se svými projekty vesmírných lodí a základen na jiných planetách, projektem lunárního modulu a hotelu na oběžné dráze zaujal i experty z NASA. Naváže David Pavlík, člen vedení brněnského Kiwi.com od července 2018. Telemostem virtuálně nahlédnou účastníci do vesmíru a do vesmírné laboratoře NASA s Tomem Norheimem, který publikum seznámí s novinkami z vesmírného výzkumu.

Zájemci o konferenci najdou podrobnější program na webu www.innovationinaviation.com.


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace