FAA vyměřil Boeingu pokutu 5,4 milionu USD za montáž vadných součástek do křídel letadel 737 MAX

  • 12.01.2020 17:00

Federální úřad pro letectví FAA navrhl Boeingu pokutu ve výši 5,4 milionu USD, a to za vědomou montáž vadných komponent mechanizace křídla do až 300 letadel 737 MAX. Boeing má právo odvolat se proti pokutě do 30 dní.

Toto rozhodnutí uzavřelo další špatný týden Boeingu. Výrobce předal vyšetřovatelům asi 100 stran interních e-mailů, které ukazují výhrady zaměstnanců proti modelu 737 MAX, a to jak vývoji, tak kvalitě výroby. Z části korespondence vyplývá, že Boeing místo odstranění defektů řešil problém lobbováním. To se týkalo např. otázky výcviku pilotů na simulátorech.

Připomínáme, že v prosinci vyměřil regulátor Boeingu pokutu 3,9 milionu USD za to, že nezabránil montáži těchto vadných komponent mechanizace křídel do přinejmenším 130 letadel 737 NG. Regulátor vidí selhání Boeingu v tom, že nedokázal zajistit adekvátní dohled nad činností subdodavatelů.

Společnosti Southwest navrhl regulátor FAA pokutu ve výši 3,9 milionu USD za nesprávný výpočet hmotnosti letadel a vyvážení. (Foto: TodayTells)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace