Některé notebooky MacBook Pro do letadla nesmí. Víme které.

  • 20.08.2019 13:00

Federální úřad pro letectví (FAA) a Evropská agentura pro bezpečnost EASA zakazují přepravovat letadly notebook MacBook Pro s obrazovkou Retina 15“, a to pro nebezpečí exploze jejich akumulátorů. Zákaz se týká počítačů prodaných v období od poloviny roku 2015 do února 2017.

Společnost Apple zákazníkům těchto počítačů bezplatně vymění akumulátor za bezpečný. Není však příliš jasné, jak služby na letišti budou detekovat notebooky tohoto modelu a zejména jak se přesvědčí, zda jeho akumulátory jsou nahrazeny bezpečným typem. Samo číslo modelu totiž nemusí mít úplnou vypovídací schopnost. Ověřovat počítač podle S/N by zase velmi zdržovalo odbavení. Další možností je, že cestující s notebooky MacBook Pro budou muset počítač zapnout a ukázat při kontrole položku menu „About Mac“.

Pokud máte takový notebook, můžete se o jeho stavu přesvědčit zde. Jedním z důvodů vydání zákazu je fakt, že se na společnost Apple se žádostí o výměnu obrátilo jen velmi málo uživatelů. Výměna přitom trvá 14 dní, což je značně nepohodlné. Nejedná se přitom o nové opatření, regulátoři zejména připomínají dopravcům existující technické instrukce z roku 2017 pro přepravu vadných či poškozených lithiových baterií.   

Lze předpokládat, že vymáhání zákazu se rozšíří celosvětově, podobně, jako tomu bylo se smartfony Samsung Galaxy Note 7. (Foto: Digital Trends)


Fotografie k článku



Komentáře



petrp (...163.10...)
20.08.2019 21:05

Titulek jak od Tuny.........Sizene kecup,vime ktere.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace