Uber spustí službu Uber Copter a nabídne cestujícím lety vrtulníkem

  • 14.06.2019 17:00

Přelet vrtulníkem službou Uber Copter z New Yorku (Wall Street) na letiště JFK má trvat pouhých 8 min. a Uber si za něj chce účtovat kolem 200 USD na cestujícího. Informoval o tom deník New York Times. Služba má být dostupná od července.

Služba bude nabízena trvale a přístupná všem držitelům karet Uber Reward Platinum a Diamond. Let si bude možné objednat přes aplikaci podobně jako běžné taxi nebo až pět dní před plánovaným letem. Cena letu bude určena dynamicky, a to v závislosti na momentální poptávce.  

Lety bude pro Uber provozovat společnost HeliFlite.

Uber bude na této „lince“ konkurovat společnosti Blade, která nabízí podobnou službu za ceny okolo 195 USD. Blade poskytuje jak lety na objednávku, tak podle letového řádu.

Uber zároveň oznámil, že první službu tohoto typu v zahraničí bude poskytovat v australském Melbourne, a to od roku 2023. Zkušební provoz bude zahájen příští rok. Také zde má vrtulník během 19 min. spojit střed města s letištěm.

Vizí Uberu  je dosáhnout toho, aby cesta byla ekonomičtější než cesta vlastním vozem. 


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace