Ryanair si u Evropské komise stěžuje na diskriminaci ve Varšavě

  • 28.04.2022 17:00

Ryanair se obrátil na Evropskou komisi se stížností na diskriminační přidělení slotů ve Varšavě. Stížnost se týká letišť F. Chopina a Modlin. Ryanair uvádí, že přidělení slotů neoprávněně zvýhodňuje domácího provozovatele LOT. Přes nedostatek slotů dostal LOT podle Ryanairu právo provozovat některé kratší linky, kde lze využít i jiných způsobů dopravy. To se přitom děje na úkor spojů Ryanairu, jako jsou linky do Stockholmu či Milána, kde žádná jiná jednoduchá alternativa dopravy neexistuje. Ryanair bude na letišti Modlin redukován na dvě linky denně, zatímco LOT má sloty na 19 linek denně z letiště F. Chopina.

Pokud nedojde k vyřešení sporu do 30. dubna, Ryanair bude nucen zrušit lety pro 11 tisíc cestujících denně. Skupina Ryanair přitom nedávno informovala, že její odnož Buzz bude ve Varšavě bázovat šest Boeingů 737 8-200. Ryanair také převedl na linky do/z Polska některá letadla, se kterými se původně počítalo na obsluhu ukrajinského trhu.

Polské hlavní letiště omezí od 1. května své provozní hodiny. Polský premiér Mateusz Morawiecki proto naléhá na okamžité vyřešení situace. (Foto: Virtualny Nowy Dwor, TTG)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace