Ryanair uzavře svou bázi ve Frankfurtu

  • 08.01.2022 08:30

Koncem března opustí Ryanair svou bází ve Frankfurtu. Důvodem rozhodnutí jsou vysoké letištní poplatky, jakož i tzv. ekologická daň, kterou uvalila německá vláda na letenky.

Ryanair svou bázi ve Frankfurtu otevřel v roce 2017, a to na základě finanční stimulace, jejíž platnost vypršela koncem minulého roku. Ve Frankfurtu bázuje Ryanair pět letadel a podle údajů Cirium z Frankfurtu v březnu 2022 provozuje lety do 17 destinací, zejména do středozemských dovolenkových destinací.

Provozovatel letiště Fraport AG se hájí, že poplatky zvýšil o 4 %, poprvé od roku 2017. Je přesvědčen, že takové zvýšení nebrání společnostem dále zvyšovat svůj provoz.

Ryanair bude pokračovat z ostatních německých bází, které v létě doplní Norimberk. Tam bude bázovat dva letouny. (Foto: pleasemynews.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
10.01.2022 11:30

"Finanční stimulace" jsou IMO základním stavebním kamenem byznys modelu Ryanairu. Bez nich by ty letenky musely být dražší a převaha nad konkurencí by nebyla zdaleka tak drtivá.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace