V sobotu po poledni začne převoz MiGu 23 z LOM Praha do Kunovic

  • 03.12.2021 13:00

V sobotu 4. prosince 2021 se dá po devatenácti letech stání v areálu LOM Praha v pražských Malešicích opět do pohybu nadzvuková stíhačka MiG-23MF. Konvoj Leteckého muzea Kunovice a přepravní společnosti Universal Transport by se měl vydat na cestu na Moravu přibližně ve 12.30 hodin, konkrétně zadní branou, přes areál společnosti Skanska. „Vše bude záležet na tom, jak proběhne poslední fáze demontáže letadla a jeho nakládka v dopoledních hodinách,“ vysvětluje ředitel Leteckého muzea v Kunovicích Martin Hrabec.

Následně „letecký“ konvoj pojede přes ulice Polygrafická, Sazečská, Tiskařská a Průmyslová na Jižní spojku a přes Spořilov a ulici 5. května na dálnici D1, kterou opustí až na exitu 210. Odtud pak přes Slavkov a chřibské kopce zamíří do svého nového domova v Kunovicích. „Celou trasu měřící asi 285 km by měl konvoj zvládnout přibližně za čtyři a půl hodiny. Pokud půjde vše podle plánu, někdy o půl šesté bychom mohli být v Kunovicích. Skutečný čas příjezdu bude ovšem záviset na dopravní situaci v Praze a také na počasí během přepravy,“ dodává ředitel Universal Transportu Praha Burkhard Jung. Vykládka z přepravního nákladního vozidla se plánuje na neděli 5. prosince. Následně začnou kunovičtí muzejníci s kompletací letounu. 

„Informace o sobotní demontáži nadzvukového stíhacího letounu s měnitelnou geometrií křídel MiG-23MF a zahájení jeho pozemního transportu z malešického areálu LOM PRAHA s.p. vyvolala veliký zájem. Covidová opatření nám však nedovolují pozvat na tuto výjimečnou událost širokou veřejnost. Ale o nic nepřijdete! Jak z Prahy, tak z Kunovic vás budeme informovat prostřednictvím médií,“ říká tiskový mluvčí LOM PRAHA s.p. Pavel Lang.


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace