Čínský regulátor otevřel cestu k návratu 737 MAX do provozu

  • 02.12.2021 17:00

 

Čínský regulátor CAAC svou direktivou (Airworthiness Directive) datovanou 2. 12. 2021 specifikoval podmínky pro návrat letadel Boeing 737-8 do provozu. Všeobecně je to požadováno za klíčový krok pro ukončení uzemnění. Regulátor zatím nestanovil, kdy návrat 737 MAX do komerčního provozu povolí. Akcie Boeingu v reakci na toto oznámení stouply o 5 %.

Minulý měsíc regulátor konstatoval, že úpravy navržené Boeingem jsou adekvátní a vyzval provozovatele uplatnit k řízení připomínky, a to do 26. listopadu.

Čínský regulátor byl prvním regulátorem, který rozhodl MAXy uzemnit (bezprostředně po katastrofě letu ET602 společnosti Ethiopian Airlines) v březnu 2019.

Z asi 370 vyrobených a zatím nedodaných MAXů je asi 1/3 určena pro čínské zákazníky. CEO Boeingu David Calhoun předpokládá obnovení dodávek čínským zákazníkům v prvním čtvrtletí. Čínské společnosti jsou největším zákazníkem Boeingu.


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace