Velký návrat na Atlantik. Spojené státy se otevírají očkovaným 8. listopadu

  • 16.10.2021 09:00

Spojené státy potvrdily, že ukončí stávající cestovní omezení pro cestující ze 33 zemí, kteří mají dokončené očkování, a to 8.listopadu. Letecké společnosti na obou stranách Atlantiku mají důvod k oslavě.

Původně Spojené státy oznámily, že restrikce zruší během listopadu. Poté naznačily, že to bude již počátkem listopadu. Nyní tedy víme i přesné datum. Spojené státy tímto dnem umožňují přicestovat do USA mimo jiné cizincům ze zemí Schengenu, Británie, Irska, Číny, Jižní Afriky, Iránu a Brazílie. Cestovní restrikce vyhlášené v březnu 2020 paralyzovaly transatlantickou dopravu na takřka 600 dní. 

Jak výrazně je omezen provoz nad Atlantikem dokládají data serveru flightradar24.com (obr.: provoz v pátek 15.10. večer).  

Cestující musí prokázat negativní předodletový PCR test a očkovací certifikát. Jsou povinni oznámit při příjezdu do USA svou emailovou adresu a mobilní číslo. (Foto: flightradar24, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace