Problém elektrické instalace 737 MAX je rozsáhlejší, než se původně předpokládalo

  • 18.04.2021 08:30

Počátkem dubna odhalil Boeing závady v elektrické instalaci (uzemnění) některých letadel 737 MAX, o kterých jsme informovali zde. Závada údajně postihla asi 90 letadel 737 MAX provozovaných 16 leteckými společnostmi. V pátek americká média informovala, že Boeing objevil stejnou závadu ještě na dalších dvou místech v pilotní kabině a může se také týkat více letounů. Problém se nijak netýká systému MCAS, jehož samovolný zásah do řízení vedl ke katastrofám letadel Lion Air a Ethiopian. Přesný počet letounů, které je nutno zkontrolovat, Boeing neupřesnil.

Na letadlech je nutno zkontrolovat a příp. opravit uzemnění některých elementů na několika místech v kabině. Podle původního vyjádření výrobce si kontrola a příp. oprava měla vyžádat několik hodin, nanejvýš dní. Letecké společnosti inkriminované stroje odstavily z provozu.

Boeing potvrdil, že jde o výrobní defekt a v této věci úzce spolupracuje s regulátorem FAA. (Foto: Business Insider, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace