Británie může od 18. května odstranit restrikce pro mezinárodní cesty

  • 23.02.2021 13:00

V pondělí představil britský ministerský předseda Boris Johnson podrobný „jízdní řád“ pro postupné ukončení lockdownu. Mimo jiné uvedl, že mezinárodní cestování se neuvolní do 17. května, přičemž toto datum bude revidováno 12. dubna. V každém případě tedy omezení mezinárodního cestování postihne Velikonoce, což je za normálních okolností pro letecké společnosti období vysokého provozu.

Kritickým parametrem pro otevření mezinárodního cestování po 17. květnu je podle Borise Johnsona i) postup vakcinace, ii) důkaz, že vakcinace funguje a iii) nedochází k růstu počtu pacientů v nemocnicích.

Británie je nejenom největším evropským trhem letecké dopravy, ale zároveň zemí se zdaleka největší proočkovaností v Evropě a jednou z předních ve světě. Proočkovanost v Británii již dosáhla 27 %, a to proti průměru zemí EU přes 5 %. Proto lze předpokládat, že šance na otevření mezinárodního provozu od 18. května jsou velmi vysoké. Situaci nahrává také rychlý pokles nových případů ve světě. (Foto: Time)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace