Emirates čekají významné zotavení v posledním čtvrtletí. Zájem o premium economy je mimořádný.

  • 12.02.2021 08:00

Prezident Emirates sir Tim Clark oznámil, že největší brzdou obnovení provozu jsou výskyt nových mutací koronaviru a s tím spojené restrikce v cestování. To nutí Emirates změnit prosincovou prognózu, která předpokládala významné obnovení mezinárodního provozu již v červenci a srpnu. Nyní se prognóza posunuje na konec roku. I přesto zůstává optimistická a uvádí, že nastane robustní oživení trhu dálkové dopravy.

Emirates jsou společností, která pozdě a velmi váhavě přistoupila k uvedení třídy premium economy, která je zatím nabízena v jediném letounu A380. Tim Clark však přiznal, že je „šokován“ mimořádnou poptávkou. Uvádí, že zájemci jsou ochotni za možnost letět premium economy zaplatit v podstatě cokoliv. Emirates proto upraví dalších šest letadel A380 pro třídu premium economy a zvažují úpravu na další stovce A380, a to v míře, jakou ukáže analýza trhu. Konfiguraci s třídou premium economy budou mít i Boeingy 777X, které společnost bude uvádět do provozu od roku 2024. (Foto: Samchui)


Fotografie k článku



Komentáře



Jakub S - nepřihlášený host (...181.100...)
13.02.2021 06:51

Clark nerekl, ze ceka v Q4 zotaveni, rekl ze zotaveni drive nez v Q4 cekat nelze, to je trochu rozdil. Navic jeho slovum bych moc vahu nedaval, stejne tak cekal zotaveni do Vanoc, do leta, do roku 2023, do pristi soboty. Vypousti tyhle predikce dle toho jak se zrovna vyspi. Musim rict, ze emaily, ktere posila crew, tak optimisticke rozhodne nejsou.

PanPetr - nepřihlášený host (...121.161...)
12.02.2021 16:26
Tim Clark

Sir Clark urobil za tie roky z EK celosvetovu prestiznu znacku ale asi to bude vekom, ked mu zacinaju unikat prirodzene trendy trhu (poslednych 10 rokov) a je "sokovany" dopytom po premium economy. Zaspal na vavrinoch a asi je cas odovzdat zezlo mladsim rocnikom, ktory sa na trh pozeraju triezvo

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace