Zažili jste „starou“ Avii? Pomozte jí znovu ožít v obrazech.

  • 12.12.2020 13:00

Zachovat genius loci místa, oživit vzpomínky pamětníků a připomenout tradici letňansko-čakovického závodu: to je hlavním cílem připravované výstavy AVIA v obrazech. Ta má být od jara příštího roku umístěna v Praze před infocentrem AVIA City, které se nachází u vstupu do rozlehlého areálu bývalé Avie. Vlastními snímky do ní mohou přispět i pamětníci. Přinést nebo poslat dobové fotografie z areálu i jeho okolí bude možné až do konce ledna. O originál svého „pokladu“ přitom majitelé snímků nepřijdou, organizátoři si je oskenují a vrátí zpět. Nejde při tom jen o letadla nebo náklaďáky, vítány jsou i fotky „obyčejného“ pracovního ruchu či života v továrně.

„AVIA je s Letňany neodmyslitelně spjata. Její odkaz teď chceme připomenout výstavou. Půjde o živou expozici reálií i vzpomínek a uvítáme, když se do příprav zapojí i veřejnost – pamětníci anebo majitelé dobových fotografií. Snímek je možné přinést do infocentra k naskenování, popřípadě zaslat elektronicky na info@aviacity.cz nebo poštou,“ říká tisková mluvčí organizátora výstavy Kristýna Hájková.

Otevírací dobu a více informací o nově otevřeném infocentru najdete na webu Infocentrum.


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace