Bezpilotní tankovací letoun pro US Navy vykonal první let

  • 11.12.2020 17:00

Boeing a US Navy uskutečnily první let testovacího bezpilotního prostředku určeného pro doplňování paliva za letu MQ-25 T1 (aerial refueling store – ARS). Let trval 2,5 hodiny a prostředek byl vybaven zařízením Cobham ARS, které využívají pro doplňování paliva za letu také letadla F/A-18. Cílem prvního letu bylo ověřit aerodynamické vlastnosti bezpilotního prostředku s podvěšenými zařízeními pro doplňování paliva. Bezpilotní tankery mohou výrazně zvýšit operační dosah palubních letadel.

Námořnictvo má v úmyslu pořídit 70 bezpilotních prostředků MQ-25, zatím podepsalo objednávku na 7 exemplářů. (Foto: Herald Publication)


Fotografie k článku



Komentáře



Rollfree - nepřihlášený host (...208.51...)
12.12.2020 02:00
Ještě by to chtělo bezpilotní oběti

Bezpilotní dron bude tankovat z bezpilotní cisterny ... jen ti mrtví po útoku tím dronem asi budou bohužel reální lidé.
Ale třeba se to povede dotáhnout do cíle a i ty oběti budou časem "bezpilotní". Pak se z toho stane jen extrémně drahá počítačová hra, kde půjde jen o to, kdo má víc peněz. Tak je to nakonec i se současnými válkami, jen v nich (zatím) navíc zbytečně umírají lidé.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace