Malaysia Airlines mohou zkrachovat ještě před pokusem o restrukturalizaci

  • 14.10.2020 13:00

Pravděpodobně tento týden již bude jasné, zda Malaysia Airlines zkrachují nebo se prodlouží jejich dlouhá agónie. O nebezpečí bezprostředního krachu společnosti informoval CEO společnosti Izham Ismail zpravodajství Bloomberg. Rozhodnutí je nyní na věřitelích, nakolik ještě problémovou společnost podrží. Jde zejména o leasingové společnosti, které společnost vyzvala ke snížení leasingových poplatků o 75 %. Zpravodajství Reuters uvádí, že hlavní věřitelé restrukturalizační plán odmítají s tím, že plán je „zásadně vadný“.

Vlastník Malaysia Airlines, státní fond Khazanah, již není schopen společnost dále financovat, pokud nebude schválen restrukturalizační plán. Fond Kazanah by v případě zániku Malaysia Airlines uvažoval o založení nástupnické vlajkové aerolinky, tj. podobně jako se Alitalia převtělí v ITA.

Aby Malaysia Airlines mohly pokrýt své dluhy a pokračovat, potřebuje do roku 2025 asi 5 miliard dolarů. Každý měsíc společnost ztrácí asi 84 milionů dolarů měsíčně.

Restrukturalizaci připravuje pro AirAsiaX take skupina AirAsia. (Foto: The Straits Times, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace