Původní investoři Norwegian Air Shuttle založí novou leteckou společnost

  • 09.10.2020 13:00

Skupina investorů, kteří stáli u zrodu Norwegian Air Shuttle, se připravuje založit příští rok další leteckou společnost. Společnost bude zpočátku pěti jednouličkovými letouny obsluhovat norské a evropské destinace. Hlavní iniciativu v projektu má Erik Braathen, který byl v období 2002 až 2009 předsedou správní rady Norwegian. V 90. letech byl generálním ředitelem společnosti Braathens SAFE (Braathens South American & Far East Airtransport A/S), kterou v roce 2004 pohltila společnost SAS. Jeho bratr Erik Braathen založil společnost Braathens Regional Airlines, která ukončila provoz v dubnu tohoto roku. Investoři jsou přesvědčeni, že příští rok je správný čas k nástupu nové společnosti na trh.

Nová společnost se soustředí na destinace, které jsou obtížně dostupné železniční či autobusovou dopravou. Oznámení o záměru přišlo shodou okolností právě v době, kdy Wizz Air oznámil vstup na trh norských vnitrostátních linek, a to od 5. listopadu.

Společnosti Norwegian Air Shuttle momentálně hrozí bankrot nebo zestátnění. (Foto: wikipedia commons, Braganza, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jan Jeslínek - nepřihlášený host (...81.210...)
09.10.2020 19:23
Bratři

Nějak mne matou bratři, kteří se oba jmenují Erik....

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace