Boeing identifikoval osm letadel 787 se strukturálním porušením konstrukce

  • 12.09.2020 08:30

Boeing vyzval některé zákazníky, aby okamžitě vyřadili z provozu osm Dreamlinerů. Kvůli strukturálním problémům v důsledku kritické závady ve výrobě nemusí tato letadla vydržet provozní namáhání. Problémovým místem jsou nesprávně provedené spoje v zadní části letadla v místě přepážky, kde hermetizována část trupu přechází v nehermetizovanou. Mezi postiženými leteckými společnostmi jsou United, Air Canada a Singapore Airlines. Boeing o problému neprodleně informoval FAA.  

K závadě došlo ve výrobním závodě v Charlestonu. Výrobu letadel v Charlestonu dlouhodobě provází řada skandálních problémů s kvalitou výroby, které zahrnují např. montáž dílů označených jako defektní, kovové špony v elektroinstalaci, poškrábaná okna kabiny pilotů, nedotažené spoje, neupevněné části palivového potrubí a zapomenuté nářadí a materiál v různých částech letadla, atd.

Řada společností si otevřeně stěžovala na neakceptovatelnou úroveň kvality zpracování Dreamlinerů z Charlestonu a upozorňovala na nedostatečnou kontrolu kvality. Jedná se zejména o problémy letadel 787-10, které Boeing vyrábí pouze v Charlestonu.  

Již vloni charakterizoval deník The New York Times na základě své investigace výrobu v Charlestonu jako jasné upřednostnění rychlosti produkce před kvalitou.

Zpráva přichází právě v momentu, kdy Boeing rozhoduje o konsolidaci výroby Dreamlinerů do jediného závodu. V současné době se vyrábí v Everettu a Charlestonu, což je vzhledem k nízké produkci neudržitelné. Všeobecně se soudí, že Boeing uzavře závod v Everettu. Kromě jiného také z toho důvodu, že Everett nemůže vyrábět model 787-10. Ten se vzhledem ke zpoždění 777X stává kriticky důležitou částí portfolia Boeingu. (Foto: Sam Chui)


Fotografie k článku



Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
14.09.2020 15:02

Je to smutné, když člověk vidí, jak jde stará dobrá firma do kytek :-(

gogo - nepřihlášený host (...99.228...)
13.09.2020 06:46
Pokrok nezastavíš

Není důležité, aby byla letadla kvalitní, důležité je, aby je vyráběli dělníci správné barvy a vyzníní.

MK. (...192.13...)
12.09.2020 13:06

Bohuzel on se Boeing v poslednich par posunul nepeknym smerem.

Ale klidne nejake clanky s leteckym humorem napiste.

pták - nepřihlášený host (...24.48...)
12.09.2020 13:04
tématický posun

Pamatuji si doby, kdy na tomto webu byly články odborníků, nadšenců, fotografů a dokonce i letecký humor. Teď je to samé pomlouvání Boeingu, zesměšňování Lufthansy nebo Merkelové osobně a k tomu oslava Aeroflotu, Suchoje a Irkutu. Škoda.

Kulica - nepřihlášený host (...75.191...)
12.09.2020 09:02

"K závadě došlo ve výrobním závodě v Charlestonu. Výrobu letadel v Charlestonu dlouhodobě provází řada skandálních problémů s kvalitou výroby, které ...."
A to tam chtějí převést výrobu 787 jako jediného výrobního závodu?

P.S.: neví někdo jak pokračuje 737max10? Dlouho o něm nebylo slyšet ...

Celkem 5 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace