Skupina Tata může ukončit privatizační agónii Air India

  • 20.08.2020 08:00

Minulý týden skupina Tata Group oznámila, že má zájem zapojit se do privatizace Air India. Nabídky na pořízení Air India musí být předloženy do 31. srpna. Předchozí pokusy o privatizaci předluženého národního dopravce byly neúspěšné. Zatím není známo, že by o privatizaci měl zájem další investor.

Air India založil  J. R. D. Tata jako Tata Airlines v roce 1932. Tata Group má tedy dlouhou tradici a relevantní zkušenosti z provozu letecké společnosti, jakož i dostatek kapitálu, aby mohla získat, restrukturalizovat a úspěšně rozvíjet zkrachovalého dopravce na rychle se rozvíjejícím trhu indické letecké dopravy.

TATA je většinovým vlastníkem společností AirAsia India a Vistara. Vistara se rozvíjí v provozovatele dálkových linek a pokud TATA získá Air India, ovládala by oba provozovatele dálkových linek v Indii. TATA má také možnost společnosti konsolidovat do jediné, a tím posílit tržní pozice a snížit provozní náklady. (Foto: scrall.in, Bangalore Aviation)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace