Wizz Air pokračuje ve východním tažení na Ukrajině a v Rusku

  • 25.07.2020 08:30

Dalších 14 nových linek přidává Wizz Air z/na Ukrajinu a 5 z Petrohradu.

Na Ukrajině Wizz Air rozšiřuje spojení s Itálií – Benátky, Boloňu, Katánii, Milán, Neapol, Řím a Veronu. Linky Wizz Airu jsou provozovány z Charkova, Kyjeva, Lvova, Oděsy a Záporoží. K expanzi využívá toho, že z trhu zmizela společnost Ernest, která byla z finančních důvodů nucena zastavit provoz. Zaváděcí cena letenek na nových linkách je 19,99 EUR, letenky jsou již v prodeji. S těmito novými linkami nabízí Wizz Air z/na Ukrajinu již 77 linek, letadla z Ukrajiny létají do 15 zemí.

Wizz Air vstoupil na ukrajinský trh již v roce 2008 a svou přítomnost posiluje v předstihu před konkurenčním Ryanairem. Spolu s domácím SkyUp tato trojice dominuje soutěži o atraktivní ukrajinský trh. Linky Wizz Airu do/z Ukrajiny obsloužily již 11 milionů zákazníků.

Dalším expanzním cílem je Rusko. Ještě před otevřením první báze v Petrohradu, které je plánováno na září, oznámil Wizz Air minulý týden dalších pět linek. Od prosince přidá linky do Benátek, Bergama, Boloni, Katánie a Turína. V září otevírá Wizz Air podle původních plánů spojení ze své první báze v Petrohradu s Bratislavou, Bukureští, Kodaní, Oslem, Salcburkem, Sofií, Stockholmem a Vilniusem. Tyto destinace zatím nemají z Petrohradu přímé spojení a budou provozovány v rámci sedmé svobody

Na Prahu se nedostane, neboť Praha (a další evropská hlavní města) nebyla zařazena na seznam destinací, které se těší statutu sedmé svobody. Proto na lince zůstane stávající duopol Rossiya/Smartwings.


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace