Británie v pondělí ruší karanténu pro příchozí cestující

  • 03.07.2020 08:00

Kontroverzní rozhodnutí, kterým Británie zavedla od 8. června 14denní karanténu pro příchozí má skončit v pondělí 6. července. Británie otevírá „letecký koridor“ pro 75 zemí. Po cestujících přijíždějících z těchto zemí nebude povinná karanténa vyžadována. Seznam zemí bude publikován ve čtvrtek či pátek. Zrušení karantény povede k významnému oživení cestovního ruchu, ze kterého budou profitovat zejména populární dovolenkové destinace britských turistů, jako jsou Francie, Řecko a Španělsko.

Rozhodnutí o karanténě bylo tvrdě kritizováno britskými leteckými společnostmi a cestovními kancelářemi jako irelevantní, opozdilé a vědecky nepodložené. British Airways, easyJet a Ryanair dokonce žalovaly rozhodnutí vlády u soudu.

Cestování do/ze zemí s vysokým rizikem, jako jsou Brazílie, Spojené státy a Rusko, je možné pouze v odůvodněných případech a pro přijíždějící zůstává povinnost 14denní karantény. Na britský „červený“ seznam bylo zařazeno také Portugalsko a nejspíš bude doplněno i Švédskem. (Foto: Post and Courier)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace