Buzz chce pod svou značkou i pro Ryanair expandovat z Prahy. Nabídne také charterové lety.

  • 07.06.2020 17:00

V kontextu diskuse o budoucnosti Smartwings skupina Ryanair ujišťuje, že Češi a české cestovní kanceláře nemusí mít žádné starosti, jak se dostat do prázdninových destinací.

Dne 3. června informovala východoevropská pobočka Buzz, že jedná s cestovními kancelářemi o zajištění charterových letů do Itálie, Portugalska, Řecka, Španělska a Turecka v letní sezóně 2021. Lety na Kanárské ostrovy a do Maroka budou provozovány od listopadu 2020. Na detailech expanzních plánů společnost nyní pracuje.

Buzz má ve střední Evropě k dispozici 47 letadel, které jsou bázovány ve čtyřech zemích. Kromě charterů Buzz provozuje také pravidelné lety skupiny Ryanair. Počet linek obsluhovaných z Prahy by se měl ze stávajících 33 významně zvýšit.

Šéf společnosti Michał Kaczmarzyk podtrhl, že v době, kdy letecké společnosti budou kolabovat nebo záviset na státní pomoci, Buzz bude spojení z/do Prahy zajišťovat spolehlivě. (Obr.: Ryanair)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



ToP - nepřihlášený host (...163.8...)
10.06.2020 16:39
Sebastian :

Ja moc neresim rozdil mezi nimi , ani nejsem zaslepeny fanousek QS/OK , ale moc by me mrzelo kdyby znacka CSA zmizela z nebe; jak uz jsem zminoval v jinem prispevku , bohuzel do dnes se nenasla manazerska nahrada za oana Jakubseho nebKuluo pana Kulu :(

Z Evropskych mam uplne nejradeji Finnair . Mam radeji snazive dopravce , kteri si nehraji na neco lepsiho.Taky je dobry LOT , mluvim o jejich preium economy , ktere je v Evrope bezkonkurencni , proste tam dali stare business sedacky.Virgin Atlantic ten spise svou kapitolu a Turkish jsou taky skvely, uz na Evropskem useku mate infotainment a vyber ze 2 dvou teplych jidel.

Uz aby bylo po pandemii,,,,

Sebastian - nepřihlášený host (...245.125...)
10.06.2020 15:19

ToP:
Mysím, že je mezi nimi a ČSA/Smartwings značný rozdíl. Koho jiného z evropského trhu byste označil za prvotřídní. Bavím se v rámci evropských dopravců.
Smartwings provozuje šrot (každý pes jiná ves). V přímém vlastnictví mají myslím pouze jednu A319 a jednoho MAXe. A moc hezky je kvalita flotily vidět v letní sezóně, kdy pro ně létají (dokonce 3) "čtyřstovky". Loni, když létali MAXi, tak tuším jedna.

ToP - nepřihlášený host (...163.8...)
09.06.2020 22:24
Konkurence je zdrava

Verim a i doufam, ze SW to nejak ustoji , at uz stat neco vymysli nebo ne. Ale taky doufam, ze RYR a WIZZ vytvori dokonale konkurencni prostredi. Kolikrat uz nekdo z Vas chtel vzit rodinu na vlastni pest k mori a zjistil, ze SW SI BERE ZA 7tis/ os a vice......

Sebastiane - AF a LH jsouprvotridni spolecnosti , vazne??

Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
08.06.2020 15:05
Chápete rozdíl mezi "pomoc" a "odměna"?

Jsem z diskusí o státní pomoci SW zmatený. Mám za to, že většina diskutujících si plete slova "pomoc" a "odměna". Zkusme si to odlišit. Pokud přemýšlíme o tom, zda si dotyčný pomoc "zaslouží", tak to nepřemýšlíme o pomoci; "zasloužit" si můžeme odměnu, ale ne pomoc. Pokud přemýšlíme o tom, zda dotyčný pomoc "potřebuje", tak ano, pak opravdu mluvíme o pomoci.

A teď se do toho přidává ještě druhé zmatení pojmů, podle kterého "státní pomoc" je adresná forma pomoci, zatímco neadresná/plošná pomoc se jako "státní pomoc" nebere.

Dokud se nedohodneme na základních pojmech, tak to nám ta diskuse ani moc nepokročí...

JUJ - nepřihlášený host (...49.233...)
08.06.2020 10:28
2Sebastian

letel jsem s nim nekolikrat a byl jsem svedkem toho kdy lidi obiraj za naproste blbosti kdykoliv muzou... :-)
Navic mi neprijde uplne normalni kupovat si letenky za cenu, do ktere se vam ani nevejdou pristavaci poplatky. Ale pokud clovek leti s baglem z bodu A do bodu B, a presne se drzi pravidel da se to. Vyuzivam je nicmene minimalne uz jen z principu.
Ale ze by tam bylo min zpozdeni nez SW? to opravdu tvrdit nemuzu.

2jirp: RYR samozrejme statni pomoc cerpa, napr v britanii.
Kdyz mluvite o statni pomoci, kurzabeit SW samozrejme cerpa a zastropovanej COVID apod. nekde na castce nizkych jednotek milionu pomuze firme s obraty pres 20mld rocne jak presne??
Pokud by tady byl adekvatni problem jako napr. v britanii tak jak si pozadal RYR, jsem si jisty ze SW by zadalo take... problem ale je ze tu nic takoveho neni.
Kdyz nebudete mit vlastni chybou na najem a ja vam reknu ze si mate zazadat o prispevek na bydleni a dostane 500 - v cem presne vam to pomuze?

jirp (...63.98...)
08.06.2020 06:17
Ryanair statni pomoc necerpa

Honza: zijete v bludech. Ryanair statni pomoc necerpa a nepozadal o ni. Na rozdil od Smartwings. Smartwings take muze cerpat z programu Covid nebo kurzarbeit a nebude to statni pomoc. Statni pomoci by bylo napr. poskytnuti garanci na uver pro SW, ktery ostatni firmy nedostanou. Takze fakta jsou fakta, at se vam libi nebo ne.
Ostatne problem nepomoci SW souvisi s jejich spatnym hospodarenim a akcionarskymi problemy. A take tim, ze nemaji cim zarucit pujcku, orotoze nemaji zadne jmeni.

Sebastian - nepřihlášený host (...245.125...)
07.06.2020 20:24

JUJ: Letěl jste někdy s Ryanairem? Já mnohokrát a neměl jsem nejmenší problém. Zaplatil jsem adekvátní částku za služby, které mi byly poskytnuty místo toho, abych platil někdy i dvakrát tolik za stejné služby u Smartwings...

JUJ - nepřihlášený host (...49.233...)
07.06.2020 19:52
no...

uprimne se tesim az to RYR prebere a ja si rad prectu prispevky v diskuzich po prvnich zkusenostech s lety RYR / buzz :-)

Vítek - nepřihlášený host (...135.21...)
07.06.2020 19:42

Bagetu a víno si klidně koupím.. Ani nemusím létat za euro. Ale 6 litrů za zpáteční Split, co nabízí SW, mi přijde dost. 99% lidí jde o to dopravit se bezpečně a pokud možna na čas, a s kým to bude, vůbec neřeší.

Sebastian - nepřihlášený host (...245.125...)
07.06.2020 19:21

Jde o to, že Smartwings není zdravou firmou. Ať si říká každý co chce, ale není. Příkladem je absolutní nečinnost polovičního vlastníka - firmy CITIC (49,9 % podíl ve Smartwings). I cenová politika Smartwings není taková, jaká by měla být. Prezentují se jako low-cost aerolinka, ale cenami se blíží prvotřídním společnostem jako Lufthansa či Air France. Peníze ze státního rozpočtu (peníze daňových poplatníků) by se neměly "házet" někam, kde nemáme jistotu, zda to vůbec vyjde.

A pro všechny kritiky společnosti Ryanair / Buzz....
Nikdo přece nemůže tvrdit, že na palubě Smartwings má lepší služby než u Ryanairu. :-) Ryanair sice nenabízí lepší služby než Smartwings, ale rozhodně nabízí adekvátní cenu k této úrovni služeb, která je u obou společností téměř stejná. Tudíž věta z bláta do louže není na místě.

Celkem 13 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace