Embraer přes krizi zatím bez ztráty objednávek

Brazilský Embraer zatím nezaznamenal ani jednu zrušenou objednávku. Výrobce uvádí, že někteří zákazníci požádali o odklad přejímek, protože v danou chvíli kapacity snižují a nová letadla nejsou potřeba. Finanční ředitel společnosti Antonio Carlos Garcia uvádí, že probíhají „dynamické rozhovory“ s tím, že přesné vyhodnocení bude možné teprve tehdy, až bude jasné, jak se budou vyvíjet kapacity leteckých dopravců.

Výnosy společnosti za rok 2019 vyrostly o 9 % na 5,5 miliard USD. Firma hospodařila se ztrátou 218 milionů USD. Embraer získal v loňském roce 69 nových objednávek, počet nevyřízených objednávek pro letadla nové generace E2 dosáhl 153 ks. Kromě toho firma dodala zákazníkům 109 bizjetů.

Letos by mělo dojít k ustavení společného podniku Boeing Brasil, kde Boeing bude držet 80 % společnosti a Embraer 20 %. V podstatě se nyní čeká již jen na schválení regulačních orgánů EU.  (Foto: Airline Suppliers, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace