Boeing obnoví výrobu 737 MAX v květnu

  • 25.03.2020 14:15

Podle informací zpravodajství Reuters plánuje Boeing nastartuje výrobu 737 MAX v květnu. Finanční ředitel Boeingu Greg Smith v rozhovoru s agenturou Reuters sdělil, že rozjezd výroby bude velmi pozvolný. Prioritou je předání již vyrobených letadel zákazníkům.

Generální ředitel Dave Calhoun potvrdil, že termín recertifikace v polovině roku zůstává realistickým. Podle původního vyjádření šéfa FAA Steva Dicksona by mělo k prvnímu recertifikačnímu letu dojít během několika dní.

Tempo výroby 737 MAX bylo po globálním uzemnění letadla 13. března 2019 v polovině dubna 2019 sníženo a od ledna je výroba pozastavena. Výrobce má nyní „na skladě“ na 400 vyrobených a zatím nedodaných letadel, která čekají na recertifikaci, aby mohla být dodána zákazníkům. Dalších takřka 400 letadel je uzemněno u zákazníků. V době, kdy letecké společnosti odstavují tisíce letadel, cena paliva je na polovině dřívějších hodnot a odvětví bojuje o přižití, bude pro Boeing nesnadné přesvědčit letecké společnosti, aby si svá letadla převzaly.

V pondělí Boeing ohlásil, že v souvislosti s epidemií koronaviru ve státě Washington přeruší na 14 dní výrobu letadel 777 a 787 v provozech v oblasti Seattlu. (Foto: cnn.com)

 


Fotografie k článku



Komentáře



lubomir.germany (...45.36...)
25.03.2020 19:59

to je v prdeli, boeing ztratil skoro rok uzemněním letadel a ted když už to chtěl zvonu rozject, tak koronašit... vidím to bledě... letecký průmysl se vratí do doby jetage, tj. 70. let... = znovu drahé letenky jen pro movitější a bude z toho zase luxus, možná konec lowcostů... možná taky přije nová technologie...kdož ví...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace