Airbus se připravuje na dopady epidemie

Airbus oznámil, že ve světle pandemie přijal řadu opatření ve finanční oblasti. Airbus si zajistí novou půjčku o objemu 15 miliard EUR, stáhne loňský návrh na výplatu dividend a zruší svůj vklad do penzijního fondu. Zrušení dividend posílí hotovostní toky o 1,4 miliardy EUR. V pátek ohlásil zrušení dividend rovněž Boeing.

CEO společnosti Guillaume Faury chce zajistit, že výrobce bude v silné pozici, jakmile krize skončí. Firma zároveň stáhla svůj odhad hospodářských výsledků na rok 2020. Faury je přesvědčen, že firma je v dobré kondici. Výrobce má okolo 20 miliard EUR peněz či peněžních ekvivalent, které lze relativně snadno rozšířit na až 30 miliard EUR. 

23. března provozy Airbusu ve Francii a Španělsku obnovily výrobu po čtyřdenní přestávce, kterou si vynutila potřeba důkladné dezinfekce všech prostor. Ve hře je však stále možnost, že výrobce přeruší na několik týdnů výrobu, a to na základě požadavků odborů, které se obávají o zdraví zaměstnanců. Jednalo by se tedy o podobný přístup, který se uplatnil u velkých evropských výrobců automobilů. (Foto: Airbus, planes.cz)


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace