Boeing korigoval některé údaje o výrobě 737 MAX

  • 15.02.2020 08:30

S blížícím se termínem recertifikace 737 MAX se do popředí dostává otázka, jak se bude vyvíjet situace ve výrobě a dodávkách letadel.

Vloni v říjnu Boeing uvedl, že po recertifikaci dosáhne koncem roku 2020 výrobního tempa 57 letadel/měsíc, a to proti 52 letadlům/měsíc v období před dubnovým snížením tempa produkce.

Finanční ředitel Greg Smith dne 12. února na investorské konferenci uvedl, že během nejbližších několika letech je dosažení tempa 57 letadel/měsíc nepravděpodobné.

V lednu prohlásil nový ředitel Boeingu D. Calhoun, že výroba 737 MAX bude obnovena ještě několik měsíců před získáním certifikace. Greg Smith však toto tvrzení zmírnil s tím, že Boeing může pomalu rozjíždět výrobu ještě před recertifikací. Uvedl, že jakmile Boeing získá jistotu týkající se konkrétního termínu recertifikace, situaci znovu vyhodnotí a výrobní linku „probudí“. Konkrétní výrobní tempa budou záviset zejména na schopnosti subdodavatelů obnovit dodávky.

Měsíční produkce bude záviset dále na tom, jak rychle se společnosti podaří dostat do vzduchu letadla uzemněná u dopravců a vyrobená, ale zatím nepředaná. Jedná se celkem o takřka 800 letadel.  (Foto: Business Insider)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace