Šéf Emirates odchází v červnu do penze. V čele společnosti je sedmnáct let.

  • 25.12.2019 17:00

Jedna z nejvýraznějších osobností dopravního letectví, sedmdesátiletý prezident Emirates Sir Tim Clark ohlásil, že v červnu odchází do důchodu. Dále bude ve společnosti působit jen jako poradce.

Tim Clark je jedním ze zakládajících členů vrcholového managementu Emirates v roce 1985, v roce 2003 se stal šéfem společnosti. U Emirates tedy odslouží ve vrcholovém managementu 35 let, z toho 17 jako generální ředitel. Pod jeho vedením se Emirates staly jednou z nejvýznamnějších globálních leteckých společností.

Z hlediska výnosů jsou sedmou největší leteckou společností na světě a z hlediska počtu přepravených cestujících pátou. V kvalitě služeb zaujímají Emirates dlouhodobě čelní místa v různých žebříčcích.

Společnost koncem října provozovala 270 letadel a do roku 2025 plánuje rozšířit flotilu o 30 %. Emirates jsou také zdaleka největším provozovatelem Airbusů A380, kterých společnost objednala 123, a největším zákazníkem Boeingu 777X, kterých má objednáno přes stovku.  (Foto: gulfbusiness.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace