Předlužené Thai Airways musí do 30 dní předložit finanční záchranný plán

  • 17.10.2019 17:00

Thajský regulátor dal podle informací Asia Times ztrátovému národnímu dopravci Thai Airways lhůtu 30 dní, aby společnost předložila věrohodný finanční záchranný plán a doložila, jak se vrátí k zisku. Během prvního pololetí 2019 firma zvýšila svou čistou ztrátu na 226 milionů USD, a to oproti ztrátě 105 milionů USD za stejné období roku 2018. Celkové zadlužení společnosti by koncem roku mohlo dosáhnout 3,2 miliard USD.

Příkaz regulátora následoval po jednání náměstka ministra dopravy Thaworna Senneama, který se ve čtvrtek setkal se zástupci společnosti, aby posoudili finanční výsledky. 

Společnost musí předložit regulátorovi podnikatelský záměr včetně detailního popisu škrtů, urychlit optimalizaci leteckého parku prodejem 19 letadel, zrušit ztrátové linky nebo linky s malým ziskem a upravit marketingový plán. Každý měsíc předloží společnost regulátorovi aktualizovaný plán pořízení 38 nových letadel. Původní návrh pořídit letadla v hodnotě 5,1 miliard USD představenstvo společnosti v září neschválilo a management dostal úkol do pěti měsíců návrh přepracovat a jako jeho doložit upravený plán financování a prognózu rozvoje trhu. Představenstvo paralelně s tím vyhodnocuje návrh na pronájem tří Boeingů 777-200ER. (Foto: TheThaiger, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace