UPS zahájila komerční dodávky zásilek drony

  • 08.10.2019 08:00

Společnost UPS Flight Forward Inc., která je pobočkou dodavatelské služby UPS, oznámila dne 10. října, že získala od amerických úřadů první úplnou licenci podle standardu Part 135 a zahajuje provoz první „dronové letecké společnosti”.

První aplikací je doprava zásilek do nemocnic a pro potřeby zákazníků v oblasti zdravotnictví, přičemž služby jsou poskytovány na komerční bázi. K dopravě zásilek využívá UPS Flight Forward Inc. platformu Matternet M2. Propagační video je možné shlédnout zde.

Drony Matternet testuje také švýcarská pošta, která plánuje v Curychu dodávat drony laboratorní vzorky mezi nemocnicí a centrální laboratoří ZLZ Zentrallabor Zürich, a to s přeletem přes curyšské jezero.  

Zahájení komerčních dodávek drony je bezesporu historický mezník, který mění v realitu vizi dodávek zboží vzduchem autonomními drony. Největší překážkou pro zahájení provozu přitom nebylo ani tak překonání technických problémů, ale především složitost administrativního řízení. (Foto: UPS, Matternet)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace