Airbus řeší nečekané následky falešného požárního poplachu v závodě v Mobile

  • 25.09.2019 17:00

V americkém závodě Airbusu v Mobile, kde se vyrábí letadla řady Airbus A320 a nově také A220, došlo 13. září k požárnímu poplachu. Jak se později vyjasnilo, jednalo se o planý poplach.

Problém je, že během poplachu se v hale pro finální montáž (FAL) letadel samovolně aktivovalo automatické hasební zařízení, které pokrylo pěnou rozestavěné trupy letadel A220 a A320. Jednalo se přitom již o čtvrtý falešný požární poplach v tomto závodě. Hala je stále ve stádiu výstavby, kterou zajišťuje Bombardier, a k poplachu došlo mimo pracovní dobu. Příčinu se zatím nepodařilo odhalit.  

Zatím není ani jasné, jaké škody mohla korozivní hasební pěna způsobit a jak na tuto situaci budou reagovat zákazníci dotčených letadel. V případě A220 je postiženým letadlem první letoun A220 vyráběný v Mobile. Jeho výroba byla zahájena 5. srpna. Jedná se o A220-300 (MSN 55069) pro Deltu a jeho poškození může být vážné.    

Airbus zatím pouze oznámil, že dodávka se opozdí o pět týdnů a v mezidobí bude zkoumat, nakolik může být letadlo poškozeno působením pěny a ujistí se, že letadlo je schopné provozu. Firma je ve spojení se zákazníkem. Další letadlo dotčené incidentem, A320, je postiženo jenom lehce a bylo opatřeno lakem, takže jeho stav zvláštní obavy nevyvolává. (Foto: Airbus, wkrg.com)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Boris - nepřihlášený host (...62.110...)
26.09.2019 07:10

Ha, agenti Boeingu už škodí...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace