British Airways se po dvoudenní stávce pomalu vrací k normálu

  • 12.09.2019 08:00

Konec dvoudenní stávky pilotů British Airways 9. a 10. září, která přinesla prakticky úplné zrušení letů, ještě neznamená, že trable společnosti a cestujících jsou minulostí. Ve středu ráno se asi 150 letadel, 700 pilotů a 4000 pracovníků palubního personálu nacházelo na jiných místech, než by bylo potřeba, a to podle toho, kde je zahájení stávky zastihlo. Bude proto trvat ještě několik dní, než se vše vrátí do normálu. Konkrétně pro Prahu to znamenalo zrušení jedné středeční rotace.

O stávce rozhodlo hlasováním 93 % pilotů British Airways organizovaných v odborech BALPA. Odbory odmítly návrh vedení společnosti na zvýšení mezd o 11,5 % rozložený do tří let a argumentují, že piloti mají mít spravedlivější podíl na rostoucím zisku společnosti. Naopak společnost uvádí, že mzdy pilotů jsou na nejlepší světové úrovni, „spravedlivé a velkorysé“. Stávka podle odhadů připravila společnost o 80 mil. GBP, nemluvě o ztrátě reputace, důvěry zákazníků a investorů.

Pokud se obě strany nedohodnou, hrozí další stávka British Airways 27. září. (Foto: The Independent)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace