British Airways zrušily v pondělí na 1700 letů. Stávka pilotů v úterý pokračuje.

  • 10.09.2019 08:00

Pondělní stávka pilotů organizovaných v odborech BALPA donutila British Airways zrušit prakticky všechny lety. Stávkovalo asi 4300 pilotů společnosti. Podle deníku The Independent bylo první den stávky zrušeno na 1700 letů, což podle Financial Times postihlo asi 195 tisíc cestujících. Předpokládá se, že v úterý bude společnost rušit přinejmenším 800 letů. Jedná se o největší stávku v dějinách společnosti, která ostavila sto let od svého vzniku – její předchůdce, společnost Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T), zahájil dne 25. srpna 1919 první pravidelné denní spojení mezi Londýnem a Paříží.

Terminál 5 letiště Heathrow zel v pondělí prázdnotou (viz foto). Další stávka je plánována na 27. září.

Právníci British Airways uvedli v červenci před soudem, že jeden den stávky přijde společnost na 40 milionů GBP, analytici RBC se domnívají, že může jít až o 50 milionů.

Generální ředitel společnosti Alex Cruz připustil, že stávka bude mít negativní dopad na značku společnosti. Zpráva zveřejněná společností Alva uvádí, že reputace společnosti British Airways propadla na 55. místo z 65 vyhodnocovaných leteckých společností. (Foto: Bloomberg)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace