Padák od Iljušina

  • 09.04.2019 17:00

Ne, tentokrát se nejedná o nové technologie, ale personální změny ve společnosti Iljušin. Odchod od společnosti ohlásil generální ředitel Alexej Rogozin, syn význačného funkcionáře a šéfa agentury Roskosmos Dmitrije Rogozina.

Všeobecně se soudí, že důvodem ke kvapnému odchodu bylo zjištění, že letoun IL-112B, který měl v ruském letectvu nahradit dosluhující Antonovy An-24 a An-26, nesplňuje požadavky armády, a to i v natolik zjevných parametrech, jako je nosnost letadla.

Na uvolněné místo byl povolán zkušený Jurij Grudinin, který dosud zastával pozici generálního ředitele závodu Berijeva v Taganrogu. Nástup Alexeje Rogozina do funkce v roce 2017 provázela kritika, která poukazovala na nedostatek jeho zkušeností z oboru a poukazovala na to, že pozici dostal jako syn význačného funkcionáře, a ne jako expert. Změna na této pozici může přednaznačovat další personální změny v ruské civilní letecké výrobě, která na rozdíl od vojenské produkce kulhá za potřebami trhu. (Foto: OAK, Airway1)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace