Indická vláda napumpuje do předlužené a ztrátové Air India dalších 600 mil. USD

  • 06.02.2019 13:00

Indická vláda věří (či alespoň to tvrdí) v úspěch státem řízené restrukturalizace problémové Air India. Program restrukturalizace má být završen v dubnu 2020. Vláda nyní uvolnila na tento program i prodloužení provozu společnosti dalších 600 mil. USD. Nejedná se přitom zdaleka o první a nejspíš ani ne poslední dotaci této společnosti.

V roce 2018 se vláda marně snažila najít pro 76% podíl ve firmě privátního vlastníka, ale nedostala jedinou nabídku. Celkové dluhy firmy podle odhadu překračují 8 mld. USD a generuje ztráty nepřetržitě již od roku 2012. V dubnu a květnu v Indii proběhnou volby a všeobecně se chápe, že před volbami chce vláda zamést problém Air India pod koberec. Tím spíše, že dříve slibovala, že zajistí úspěšnou privatizaci společnosti.  

V podobně zoufalé situaci je i společnost Jet Airways, která však nemá záchranný polštář indické vlády. (Foto: Airbus, planes.cz)


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace