Tankolet 2.0 na linkách Belavie

  • 14.12.2018 08:00

Letecká společnost Belavia spolu s firmou Wargaming udělala určitě radost fandům hry „World of Tanks“, spotterům a možná i cestujícím, když představila Embraer-195 (EW-400PO) jako nový „Tankolet 2.0“. Na rozdíl od prvního tankoletu, Boeingu 737-300 (EW-254PA), nenajdete na novém zobrazení tanků. Letoun je opatřen pro hru typickými barevnými konturami a zubrem symbolizujícím Bělorusko. Tanková symbolika se přestěhovala do interiéru, a to mírou nebývalou. Na každém ze 107 odkládacích stolků najde cestující podrobný popis některého ze 107 různých historických či soudobých tanků. Stolky také uvádí internetovou promostránku, která po přihlášení nabízí 7 dní bezplatného využívání, a to včetně 10 tankových bojů na až čtyřech prémiových tancích.

Emblémy World of Tanks najdeme mj. u označení čísel sedadel a na kobercích. Belavia zvažuje pro palubní personál tankoletu 2.0 zvláštní uniformy. Stále není rozhodnuto, zda Belavia zveřejní, kdy a kam tankolet poletí, aby umožnila fandům této světoznámé hry koupit si letenku právě na let tímto letadlem. Problém by totiž vznikl při změně letadla. Embraer–195 Tankolet 2.0 získala Belavie přímo z výrobního závodu v roce 2014. O exteriér letadla se nyní postarala Spektr-Avia z Uljanovska. Na nových barvách letadla pracovalo 22 pracovníků 11 dní, přičemž bylo spotřebováno 92 l emailu, 115 l laku a 62 l základní barvy. Celý proces je zachycen na videu zde. Původní tankolet 737 zůstává stále ve službě, ale už jen jako rezervní stroj, a to vzhledem k malému zbývajícímu resursu motorů. Sporadicky se bude objevovat na linkách Belavie pouze do konce příštího roku. Hru World of Tanks hraje na 160 mil. hráčů v 50 zemích světa. (Foto: Belavia, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace