Nejtišším dopravcem v Praze British Airways

  • 07.12.2018 16:00

V letošním ročníku soutěže Nejtišší dopravce, kterou pořádá Letiště Praha ve spolupráci s Městskou částí Praha 6, zvítězila britská letecká společnost British Airways (BA). Křišťálovou trofej vítězi předali předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř a starosta Městské části Praha 6 Ondřej Kolář během setkání zástupců letiště se starosty okolních obcí a městských částí.

V rámci soutěže se kromě hladiny hluku při příletu a vzletu hodnotí také dodržování letových tratí a efektivní využití sedačkové kapacity. Soutěž se každoročně koná v období, kdy je letecký provoz na pražském letišti nejintenzivnější, tedy od 1. května do 31. října. Pro vyhodnocení je využíván sofistikovaný monitorovací systém leteckého hluku a letových tratí ANOMS9, který zahrnuje 13 stacionárních a 2 mobilní měřící stanice, které jsou umístěny ve vybraných lokalitách v okolí letiště.

Ve třináctém ročníku soutěže se o titul NEJTIŠŠÍ DOPRAVCE roku 2018 utkalo celkem 10 leteckých dopravců, kteří v letošním roce létají na Letiště Václava Havla Praha nejčastěji. Jedná se o Aeroflot, Austrian Airlines, British Airways, České aerolinie, easyJet, KLM Royal Dutch Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Ryanair a Travel Service/ Smart Wings. Britská letecká společnost British Airways se stala vítězem poprvé.

„Harmonické soužití s blízkým okolím je pro nás důležité a vzhledem k narůstajícímu leteckému provozu je nutné využívat všechny možnosti, jak motivovat i naše partnery k odpovědnému přístupu k obyvatelům z okolí letiště. Za Letiště Praha je k tomu zároveň důležité dodat, že i přes narůstající počet odbavených cestujících v posledních letech nevykazujeme stejně rychlý nárůst počtu leteckých pohybů. Svědčí to o vzrůstajícím počtu větších letadel nasazovaných na letech do Prahy a o efektivnějším využívání sedačkových kapacit, k čemuž dopravce aktivně motivujeme,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Jen tak - nepřihlášený host (...14.232...)
07.12.2018 20:37

jak se to meri? meri se hluk v danych mistech .. a tim se vyhodnucuje, jak letadla dodrzuji predepsane trate

protihlukove postupy pro vzlet z prahy (a obecne, z letist) navic predepisuji, ze v dany okamzik ma dojit ke snizeni tahu motoru atd atd


Vojtech (...183.175...)
07.12.2018 18:38

Muzu se zeptat, v cem presne tato soutez spociva? Vzdyt skoro vsichni litaji se stejnejma masinama, takze hluk by mel byt podobny, nekdo lita castejc, nekdo min.. Podle jakych kriteri se to pocita?:)

jirp (...17.10...)
07.12.2018 16:29
Poradi

Bylo by prosim mozne pridat i tabulku celkoveho poradi? Dekuji.

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace