Airbus SE zbrojí proti perspektivnímu Boeingu 797

  • 07.12.2018 08:00

Airbus SE nabídne další, modifikovanou verzi A330neo, která míří na kratší a střední vzdálenosti. Je to jedna z dalších aktivit, jak vyplnit mezeru na trhu, do které může směřovat konkurenční Boeing NMA. Očekává se, že vývoj nového letadla, někdy také označovaného jako Boeing 797, ohlásí výrobce na mezinárodní přehlídce v Paříži v červnu 2019. To dává Airbusu okno příležitosti vyhrát trh ještě předtím, než se nejdříve v roce 2025 nové letadlo Boeingu objeví v komerčním provozu.

Nová modifikace A330neo by měla sníženu max. vzletovou hmotnost a redukovaný výkon motorů pro dosažení lepší ekonomie spotřeby. Ohlásil to šéf marketingu Airbus SE Crawford Hamilton v interview 26.11. Zamýšlené úpravy zlepší konkurenceschopnost A330neo na středně dlouhých linkách, kam bude 797 nejspíš nasměrován. Airbus tím také posiluje své šance získat zakázky u firem, které hledají náhradu za dosluhující 767 nebo dokonce i starší 777. Zdola uzavírá prostor pro 797 Airbus 321LR a jeho modifikace A321XLR. Zdá se, že Airbus se velmi stará, aby měl připraveno úplné portfolio vhodných jednouličkových a dvouuličkových letadel. A čas rozhodně není na straně Boeingu.


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace