První Bell 412 EPI v Evropě pro Policii ČR

  • 18.06.2015 12:06

Bell Helicopter, dceřiná společnost Textron Inc. dnes oznámila, že dodá první Bell 412EPI Letecké službě policie ČR. Vrtulník bude používán na pátrací a záchranné mise a předpokládá se, že bude dodán do konce roku 2015. Cena, v závislosti na konkrétním vybavení, by neměla přesáhnout 350 milionů Kč.

Policie České republiky používá různé verze vrtulníku Bell 412 již více než 20 let a je dlouhodobým zákazníkem společnosti Bell Helicopter. Momentální flotila strojů Bell 412 u policie čítá 5 kusů.

Bell 412EPI je velmi spolehlivý a univerzální vrtulník, který je používán jako víceúčelový stroj v komerční sféře, při těžbě ropy a zemního plynu, v pátracích a záchranných misích a policejními a vojenskými složkami. Disponuje moderním kokpitem s multifunkčními displeji, které zlepšují situační přehled pilota a zvyšují bezpečnost pasažérů. Je poháněn modernizovanými motory Pratt & Whitney se zlepšeným výkonem při vysokých teplotách a ve velké nadmořské výšce, které zajišťují vyšší výkonnostní parametry v provozní kategorii A předpisu JAR OPS PC1.


Související fotky


Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace