Exkurze do letadla Emirates pro výherce soutěže na planes.cz

Během září proběhla na zpravodajském serveru planes.cz soutěž, pořádaná ve spolupráci s leteckou společností Emirates, za podpory Letiště Praha. Výherci dostali možnost prohlédnout si letadlo Airbus A330 Emirates a navštívit další zajímavá místa na pražském letišti.

 

Exkurze se konala v den pořádání letecké burzy Convention, která má desetiletou tradici a je oblíbeným cílem nejen kvůli možnosti nákupu leteckých předmětů, ale funguje i jako společenské setkání lidí, jejichž koníčkem je vše kolem letecké dopravy. Zájemci si zde mohou koupit nebo vyměnit rozličný sortiment věcí, souvisejících s letectvím. Nabízejí se zde modýlky letadel, odborná literatura, uniformy, diapozitivy, pohledy, samolepky a mnoho dalšího. Oblíbenou součástí programu bývá tombola, do které věnují propagační předměty letecké společnosti

 

Letecká burza Convention – Holiday Inn Express

Losování výherců tomboly

 

Exkurze do Airbusu A330-200 Emirates musí proběhnout během průletu letadla na pražském letišti. Linka EK139 z Dubaje přistává během letního letového řádu ve 14:50, odlet zpět do Dubaje je v 16:20. Skupinky návštěvníků z řad výherců planes.cz se ujala sympatická a velmi příjemná kolegyně Petra Hulcová z Letiště Praha, která s Emirates na podobných exkurzích spolupracuje, dále zástupci Emirates a planes.cz. Samotná prohlídka začala u odbavovacích přepážek, kde právě probíhalo odbavení cestujících na odlet z Prahy. V odletovém východu se výherci vyfotografovali s kapitánem letu, dnes letěl pan Abdulhamid Lengawi ze Spojených arabských emirátů, druhý pilot pan Michel Matagne je z Belgie. Je známé, že posádky jsou u Emirates velmi rozmanitého národnostního složení a výjimkou nebyl ani tento let. Celkem 11 stevardek pocházelo z Thajska, Sýrie, Libanonu, Jižní Koreje, Rumunska, Uruguaje, Francie, Indie, Srbska a Senegalu. Téměř vždy je na letu do Prahy jeden člen posádky, jehož rodným jazykem je čeština, ale výjimečně se stává, že tomu tak není, jako v tomto případě. Pak už přišla ta část exkurze, která byla pro návštěvníky nejatraktivnější, a to samotná návštěva letadla. Výherci si prohlédli business třídu, která pojme 27 cestujících a nahlédli do ekonomické s 251 sedadly. Zde ještě probíhal úklid a příprava letadla na zpáteční cestu. Všichni měli možnost navštívit i pilotní kabinu, kde se oba piloti připravovali na let domů.

 

Odbavení letadla Airbus A330-200 na stojánce v Praze

Účastníci exkurze s kapitánem a druhým pilotem

Business třída

Na prohlídce v letadle

Ekonomická třída

Přední kuchyňka

Na návštěvě v kokpitu

 

Další částí exkurze se stala návštěva Centrálního provozního dispečinku Letiště Praha, na kterém se řídí provoz a chod letiště. Na tomto oddělení se například přidělují letadlům stojánky, linkám odletové východy, v případě jakýchkoliv nepravidelností se vše koordinuje právě tady. Jedná se o velmi náročnou práci a než se zde člověk plně zacvičí, aby byl schopen samostatné práce, trvá to minimálně rok.

 

Odsud se řídí provozní chod letiště

Obrazovky na Centrálním provozním dispečinku

Účastníků exkurze se ujal a vše ochotně vysvětlil vedoucí směny, pan Kaňka

 

Návštěvníci se dále podívali do salonku společnosti Menzies, která v Praze lety Emirates odbavuje. Zde mohou trávit chvíle před odletem cestující business třídy Emirates.

 

Návštěva salonku Menzies

 

Na závěr celé exkurze se účastnící podívali do VIP salonku Letiště Praha, kde dostali propagační předměty, včetně modýlku letadla.

 

VIP salonek Letiště Praha

Závěrečná diskuze se zástupci LP, planes.cz a Emirates

 

Děkujeme tímto za velmi vstřícný přístup při pořádání exkurze do letadla a ochotu zaměstnancům Marketingu Letiště Praha.

 

Foto: Lukáš Rebec


Související kategorie

Komentáře



Vítězslav - nepřihlášený host
15.10.2010 23:31
Exkurze

Ahoj Jiři, hlavně se nenech otrávit těmi prudiči, co sice kritizují, ale v životě sami ještě nic nezorganizovali. Jim už se nelíbil maturitní ples a špatně zorganizovaný bude nejspíš i jejich pohřeb :) Nám příčetným je jasné, že lidi z letiště nepůjdou "protekčně" na exkurzi do letadla, které tam mají každý den.
Letos jsem na burzu nemohl, takže aspoň zdravím. A věřím, že jednou dojde i na to, že si pronajmem játro na vyhlídkový let nad Prahou :) Třeba by se nás těch 40 našlo. Ahoj V.

08.10.2010 11:31
Muflone, tebe bych rád poznal

nebo radši ne, já podobný Vohnouty prostě nevyhledávám a hlavně si dej včas kvádro do čistírny aby lidi poznali jaký si spořádaný a slušný člověk :D:D

Muflon - nepřihlášený host
08.10.2010 10:07
Nebojte se pravdy

Pro "okc": Ano, máte naprostou pravdu: "Podle oblečení težko poznáte, co má kdo v hlavě", to se totiž pozná až podle toho, kde to oblečení použije. Naprosto s Vámi souhlasím. Tedy do VIP společnosti patří společenský oblek, hladké oholení a podobně. Ale jít v trenkách?? No....

okc - nepřihlášený host
04.10.2010 16:46
Naposledy odpovídám

Podle oblečení težko poznáte, co má kdo v hlavě. Podle toho, co napíše, to poznáte hned. Pokud přijde odpověď, nebudu už reagovat.

Muflon - nepřihlášený host
04.10.2010 11:38
Taky odpovídám...

Pro "okc"- tohle: "...dej se trochu do kupy, pohybuješ se zde mezi slušnými lidmi..." si měl říct tomu člověku, co Vám tam dělal ostudu, já chodím mezi lidi slušně oblečený...

okc - nepřihlášený host
02.10.2010 08:42
Jen odpovídám

1. Muflone tvůj komentář je nemístný, dej se trochu do kupy, pohybuješ se zde mezi slušnými lidmi :-(
2. Patřím mezi ty, kteří byli vylosováni, ale odmítli. Teď mě to trochu mrzí ;-)
3. Nebojte, budou další vědomostní testy, ale už ne tak lehké. Ani Google Vám nepomůže :-)

Jarouš - nepřihlášený host
01.10.2010 21:45
Čecháčkovství všudypřítomné

Někteří ze zdejších "komentátorů", kdyby si vytáhli hlavy z vlastních p###lí, možná by si KONEČNĚ uvědomili, že web planes.cz je stránka dělaná fanoušky v jejich volném čase a že soutěž o exkurzi nebyla oficální soutěží Emirates Airline, nýbrž opět akcí lidí dělajících tenhle web.
Ale místo toho tu tito "komentátoři" akorát dovedou psát prudivé, rádobymoralistické a/nebo závistivé komentáře plné zášti. Jak příznačné. Internet heroes.

Yacobsson - nepřihlášený host
30.09.2010 08:55
A330-200

Diky za tuhle linku, konecne jsou cesty na Dalny vychod alespon pro me snesitelnejsi. Cca 6 + 8 hodin pres Dubai (se zpravidla kratkym prestupnim casem) je lepsi nez cca 1,5 + 12,5 hodin pres Zapadni Evropu. Tesim se na dobu, az Emirates zacnou do Prahy posilat sva novejsi, respektive lepe vybavena letadla. V soucasne dobe pouzivana A330-200 jsou co se tyce kvality na dne moznosti techto aerolinek (spolu se starsimi A340). Je to pochopitelne - zacinajici linka do ekonomicky spise stredne silne destinace se musi nejprve otestovat, nez bude mozne nasadit kvalitu, preferovanou na lety do exponovanych a prestiznich destinaci. Take kapacita kvalitnejsich B777 (a A380 :-)) je pro Prahu zatim trochu moc, i kdyz k nejmensimu triple seven neni od A330-200 zase az tak daleko...

Šmejkal - nepřihlášený host
30.09.2010 07:56
Soutěž

takové soutěže klidně každý měsíc :)))

Petr Č. - nepřihlášený host
29.09.2010 21:15
Díky

Taky děkuju organizátorům za velmi zajímavou exkurzi a těším se na další společné akce.

Celkem 20 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace